Benodigdheden
Entrecote of Ribeye steak (2 of 4 stuks, 250 – 300 gram per stuk) / Olijfolie / Peper en zout / Kruidenboter
Voor liefhebbers van medium-rare steaks! Wie houdt er nou niet van een overheerlijk goed stuk vlees?
De voorbereiding
Zorg ervoor dat je je oven voorverwarmt op 140 graden.
Daarnaast laat je de ribeye voordat je begint met koken al goed op kamertemperatuur komen, bij voorkeur al twee uur van tevoren!
De Ribeye of Entrecote bereiden
Bestrijk beide kanten van de steak met olijfolie. Daarna bestrooi je deze met peper en zout.
Zet een (gietijzeren) koekenpan op middelhoog vuur, en bedek deze met ongeveer een eetlepel olijfolie. Hierna verhit je pan net zo lang totdat de olie rookt; dan (pas) is het tijd om je steaks in de pan te doen. Deze laat je ongeveer 2 minuten bakken, totdat één kant dichtgeschroeid is. Plaats ze in de door jou voorverwarmde oven, en draai ze om, zodat ze verder kunnen garen. 140 graden is perfect voor een medium-rare steak. Laat de steaks nog ongeveer 5-6 minuten in de oven bakken. Zodra de kern van de steaks tussen de 49-51 graden is, mogen deze mooie stukken vlees uit de oven.
De nabewerking is niet onbelangrijk
Leg de steaks op een bord (bij voorkeur warm). Leg op elke steak een eetlepel kruidenboter en dek deze daarna af met aluminiumfolie. Laat ze ongeveer tien minuten rusten. Op deze manier stijgt de kerntemperatuur nog een aantal graden, en zo zorg je voor een perfecte medium-rare steak.
Eet smakelijk!
Bekijk ons rundvlees aanbod