Skip to main content
  • Gratis verzending vanaf 150,-
  • Top kwaliteit en service al sinds 1957
  • Ruim assortiment, lage prijzen
  • Dagelijks verse producten
  • 3 Winkels in Nederland
Terug naar recepten

Rollade van bavette met gremolata

30-60 minuten | 4-6 personen

Benodigdheden

1 bavette van ongeveer 1kg / Slagerstouw, ongeveer 2 meter / 2 grote avocado’s doormidden, pit eruit / 500gr kleine tomaatjes, liefst aan tros / Olijfolie / Peper en zout /

Voor de gremolata:

40 gram platte peterselie / 3 citroenen / 4 á 5 tenen knoflook / Olijfolie naar behoefte / Peper en zout naar smaak

We beginnen met de voorbereiding

Check bij aankoop van het vlees of deze voldoende gerijpt is op het moment dat je het wilt gaan gebruiken. Dit staat duidelijk aangegeven op de verpakking. Haal het vlees uit de verpakking en dep het droog. Het is belangrijk dat het vlees even “lucht”. Nu kan het meteen op kamertemperatuur komen. Verwarm je BBQ ondertussen voor op zo’n 100 a 105 graden Celsius. Als de temperatuur een kwartier lang stabiel is, heb je de luchttoevoer op de juiste stand staan.

De gremolata maken

Nu heb je tijd om de gremolata te maken. Gremolata is een typische Italiaanse smaakmaker gemaakt van platte peterselie, knoflook, citroenschil en -sap en olijfolie. Eigenlijk is het heel erg simpel; hak de peterselie en knoflook fijn met een mes en doe dit in een bakje. Rasp met een fijne rasp het gele gedeelte van de citroenschil. Neem niet teveel van het wit mee, dit maakt het bitter. Snijd de citroenen door en knijp uit boven het bakje, verwijder eventueel meegekomen pitjes. Voeg de olijfolie toe en maak eventueel op smaak met peper en zout.

 

De Bavette Rollade maken

Nu is de bavette voldoende op temperatuur gekomen en gelucht. Snijd de bavette over de lengte in zodat je deze open kan klappen zoals op de foto. Smeer nu de binnenzijde royaal in met gremolata (je hoeft niet alles te gebruiken) en rol de bavette zo strak mogelijk op tot een rollade. Knoop met een stukje slagerstouw de rollade strak dicht.

Nu kunnen we Bavette rollade gaan bereiden!

 Voor extra smaak: Voor deze bavette heb ik rook pellets gebruikt van Jack Daniels, maar rooksnippers of andere pellets naar smaak kan natuurlijk ook! Het is jouw feestje! Mocht je niet zo van de rokerige smaak houden, laat je het gewoon achterwege.

We gaan garen! Gaar de rollade zo’n anderhalf uur op de BBQ van rond de 100 graden. Halverwege even draaien en regelmatig de kerntemperatuur checken.

Belangrijk: Deze niet boven de 50 graden laten komen.

Ook de nabewerking is niet onbelangrijk

Heeft de rollade de temperatuur bereikt, haal deze er dan af en verpak deze in aluminium folie. Laat het een kwartiertje a 20 minuten rusten. Stook ondertussen de BBQ op naar 220/250 graden.

Nu kan je bijvoorbeeld avocado en tomaatjes roosteren op de BBQ. Besprenkel deze met olijfolie en peper en zout en grill deze aan tot een mooi grillstreepje op de avocado’s ontstaat. Peper en zout na het grillen naar wens.

Ten slotte

Grill je de rollade nu rondom tot er mooie grillstrepen op staan. De rollade is nu klaar om aan te snijden. Snijd dunne plakken van het vlees en serveer met de gepofte tomaatjes geroosterde avocado, en de rest van de gremolata.

Eet smakelijk!!

 

*Helaas geen lekker BBQ weer?

Rondom aanbakken in de pan en garen in de oven kan natuurlijk ook!

  • Verwarm in een ruime braadpan een beetje boter of olie. Bak de rollade rondom goudbruin en plaats deze ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Ter controle kan je een kernthermometer in het vlees plaatsen. Laat ook hier de kerntemperatuur niet boven de 50 graden komen en laat wanneer dit bereikt is het vlees ook goed rusten.

 

Bekijk ons rundvlees aanbod

Onze favorieten van vandaag

± 500 gram Shoarmareepjes
 5,35 incl. BTW
Stapelkorting
± 800 gram Spareribs Basic
 9,50 incl. BTW
± 850 gram Lamsrack
 39,50 incl. BTW
± 2350 gram Bife de Tira
 47,00 incl. BTW
Mijn winkelwagen
Nog  150,00 verwijderd van gratis verzending.
Je winkelwagen is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.