Lasagne blijft een all-time favourite! En vooral op deze manier. Geniet van deze typische Italiaanse maaltijd!
Benodigdheden
Bolognese saus
500g rundergehakt of Half-om-half gehakt (naar eigen smaak) / 1 ui, gepeld en fijngesnipperd / 2 tenen knoflook, uitgeperst / 1 winterpeen, geschild en grof geraspt / 1 runder- of groentebouillontablet, verkruimeld / 1 fles tomatenpassata (à 680 – 690 gram) / 1 el gedroogde Italiaanse kruiden / Olijfolie om in te bakken / 2 stengels bleekselderij, geschild (of buitenste draden verwijderd), over de lengte gehalveerd en fijngesneden
Bechamelsaus
40 g ongezouten roomboter / 40 g bloem / 500 ml (half)volle melk / 50 g belegen kaas, geraspt / Snufje nootmuskaat
Overige
1 pak lasagnebladen / 1 bol mozzarella, in plakken / 125 g belegen kaas, geraspt
We beginnen met de Bolognese Saus met het gehakt
Doe de olijfolie in de braadpan en fruit de ui. Zorg dat je het vuur laag houdt, totdat de ui zacht en glazig is. Dan is het tijd om de overige ingrediënten toe te voegen als de bleekselderij, wortel en knoflook. Verkruimel ook de bouillontablet en bak het geheel enkele minuten mee totdat alles iets zachter is geworden en de tablet is opgelost.
We gaan verder door het gehakt toe te voegen en ‘rul’ te bakken. Hierna mag de inhoud van de fles passata erbij. Dat zorgt voor kleur in je gerecht! De lege fles vul je vervolgens met een scheut water, waarna je de deksel erop draait en de fles goed schud. Dit water voeg je ook toe aan het gehakt, tezamen met de Italiaanse kruiden. Vergeet niet om goed door te roeren. Daarna breng je de saus aan de kook. En dan is het tijd om de saus minimaal 15 minuten te laten trekken voor die unieke traditionele smaak; dus zet het vuur laag en doe de deksel op de pan.
Dan kunnen we met de Bechamelsaus beginnen
De lasagne is compleet met een perfecte bechamelsaus. En die maak je er heel eenvoudig bij. Begin hiermee als de bolognesesaus bijna goed is. De boter mag dan gesmolten worden in een kookpan, daarna mag de bloem erbij. Bak de boter en bloem, al roerend 5 minuten op laag vuur. Al roerend mag je er dan melk bij toevoegen. Blijf roeren tot je een gladde saus hebt die mooi gebonden is. Als laatste stap roer je de nootmuskaat en de geraspte kaas door de saus en na 5 minuten zachtjes pruttelen is je saus gereed. Voor extra smaak kan er nog een beetje zout worden toegevoegd.
Dan gaan we nu de lasagna bouwen en bereiden maken
Tijd om de oven op 200 graden voor te verwarmen. vet ook een ovenschaal in met olijfolie.
Dan kunne we de lasagne in lagen op gaan bouwen; begin met een laag bolognesesaus die je over de ovenschaal verdeelt. Vervolgens bedek je deze met een paar lasagnebladen en daarna een laag bechamelsaus. Als extra topping volgt een beetje geraspte kaas (zorg dat je hier wat extra van hebt). Deze lagen mag je herhalen totdat de ingrediënten op zijn. Zorg dat je eindigt met een laagje bechamelsaus, geraspte kaas en mozzarella.
Is de oven op temperatuur?
De oven is inmiddels mooi op temperatuur. Dus tijd om de lasagne af te bakken op 40 minuten middenin de oven, totdat er een prachtig goudbruin korstje ontstaan. Is het geen plaatje?
Bekijk ons rundvlees aanbodBekijk ons varkensvlees aanbod