Benodigdheden
1.500g Ribeye, zeer dun gesneden / 2 theelepels Zout / 1.000g champignons (in plakjes) / 2 eetlepels Olijfolie / 1 Grote gele ui (in blokjes gesneden) / 2 Teentjes knoflook (fijngehakt) / 4 eetlepels boter (Ongezouten) / 1/4 kopje Bloem / 2 kopjes Runderbouillon / 2 eetlepels Verse tijm / 1 eetlepel Worcestershire saus / 1 eetlepel Dijon mosterd / 1/2 kop volle zure room / 1/2 theelepel Peper / Peterselie (fijngehakt = optioneel)
Voor als je eens je gasten wilt verrassen! De mooie ingrediënten maken dit gerecht tot een daverend succes.
De voorbereiding
Hak en snij alle ingrediënten op het gewenste formaat (zoals aangegeven in de benodigdheden). Snijdt daarna ribeye alvast in mooi dunne reepjes. Tip: Dit gaat het gemakkelijkst als de ribeye op een koude temperatuur is.
Dan gaan we de saus bereiden
Roerbak de champignons en uien in boter en voeg een beetje knoflook toe; en pas op dat je gasten door de fijne geur niet alvast in je keuken komen gluren. Voeg daarnaast ook bloem toe, en klop dit erdoorheen om een roux te maken; de basis van je romige stroganoff saus hebben we hiermee gemaakt.
Voeg alle andere ingrediënten toe aan de stroganoff saus, om het zijn gewaagde smaak te geven en laat het geheel even op laag vuur sudderen als je de ribeye bakt.
De Ribeye reepjes
Verhit de koekenpan met anti aanbak laag goed heet en voeg er desnoods een scheutje olijfolie aan toen om het vlees niet aan de pan te laten plakken. Als de pan goed heet is gooi je de reepjes erin en schroei je deze gelijk goed dicht. Even kort dichtschroeien is voldoende.
Ten slotte
Voeg de dichtgeschroeide ribeye reepjes aan de stroganoff saus, roer deze goed door elkaar en het is klaar om te serveren. Dit is heerlijk met rijst, maar kan ook erg lekker zijn met een pasta als tagliatelle of zelfs met alleen een stuk (wit)brood erbij.
Eet smakelijk!
Bekijk ons rundvlees aanbod