Skip to main content
  • Gratis verzending vanaf 150,-
  • Top kwaliteit en service al sinds 1957
  • Ruim assortiment, lage prijzen
  • Dagelijks verse producten
  • 5 Winkels in Nederland
Terug naar recepten

Ossenhaas uit de pan

20-30 minuten | 4-6 personen

Benodigdheden

Ossenhaas (min. 500 gr.) / Braairub 3 (De fik erin) of een andere rub naar voorkeur / Olijfolie

 

Een (stuks) Ossenhaas ineen keer bereiden, kan dat? Het is zelfs erg simpel en ook nog eens ontzettend lekker. De hoeveelheid kun je aan het aantal gasten aanpassen.

De voorbereiding

Verwarm de ove voor op 140 graden

Laten we gelijk beginnen

Tijdens het voorverwarmen van de oven: Voeg olijfolie toe aan een grote (gietijzeren) koekenpan, en wacht tot het rookt. Op dat moment leg je de ossenhaas in de pan, en bak je deze 2-3 minuten aan elk van de vier kanten. Dit is cruciaal, omdat de oven een koelere temperatuur heeft; geef de ossenhaas in de pan dus alvast een mooi bruin jasje.

Op smaak maken

Voeg je favoriete Rub toe. Dit kun je gelijk in een gietzijzeren pan doen, maar al sje die niet hebt, pak dan de ossenhaas over in een ovenschaal en prepareer hem daar verder voor de oven.

Onze persoonlijke favoriet is de Braairub 3 van @De_Fik_Erin. Inmiddels hebben wij als collega’s allemaal een potje voor thuis. Bestrooi hiermee de bovenkant van de ossenhaas. Mocht je de voorkeur geven aan olijfolie en eigen gemaakte kruiden, voeg deze dan ook gerust toe.

Dan kan het geheel de oven in

Zodra het vlees bruin en gekruid is, plaats je de gietijzeren pan of ovenschaal in de door jou voorverwarmde oven op 140 graden.

Gebruik een vleesthermometer om te bepalen wat de interne temperatuur is. Zodra de ossenhaas de kerntemperatuur van 48-51 graden (voor medium rood) heeft bereikt, haal je deze uit de oven. Laat de ossenhaas daarna nog 10 minuten rusten in aluminiumfolie. Hierdoor zal de kerntemperatuur nog 5 graden stijgen, en kun je gaan genieten van een perfecte medium-rare gebakken ossenhaas!

Heb je geen vleesthermomete? hou dan ongeveer 8 minuten per cm. dikte van het vlees aan. Denk je dat je mooi opschiet? Haal het er even uit en snij het vlees een stuklje in, dan kun je beoordelen of het nog iets langer moet.

Hou je niet van medium-rare vlees? Bak dan:
-nog 10 minuten langer door voor medium
-nog 30-35 minuten langer door voor doorbakken

Bekijk ons rundvlees aanbod

Onze favorieten van vandaag

± 180 gram Braairub 2
 10,95 incl. BTW
14%
± 13000 gram Beimer Mix Box
 262,50 incl. BTW
± 400 gram Speklappen
 5,75 incl. BTW
10%
± 1600 gram Pak je gemak
 24,95 incl. BTW
Mijn winkelwagen
Nog  150,00 verwijderd van gratis verzending.
Je winkelwagen is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.