Skip to main content
  • Gratis verzending vanaf 150,-
  • Top kwaliteit en service al sinds 1957
  • Ruim assortiment, lage prijzen
  • Dagelijks verse producten
  • 3 Winkels in Nederland
Terug naar recepten

Entrecôte aan stuk van de BBQ

60-90 minuten | 8-12 personen

Benodigdheden:

1 Entrecote van 2 tot 3,5kg / 5 – 10 middelgrote rode uien / 3 bakjes snack paprika’s / Olijfolie naar behoefte / Peper en zout naar smaak

We beginnen met de voorbereiding

Check bij aankoop van het vlees of deze voldoende gerijpt is op het moment dat je het wilt gaan gebruiken. Dit staat duidelijk aangegeven op de verpakking. Haal het vlees uit de verpakking en dep het droog. Het is belangrijk dat het vlees even “lucht”. Nu kan het meteen op kamertemperatuur komen. Verwarm je BBQ ondertussen voor op zo’n 100 a 105 graden Celsius. Als de temperatuur een kwartier lang stabiel is heb je de luchttoevoer op de juiste stand staan.

De entrecote schoonmaken

Nu gaan we de entrecote ontdoen van eventueel achtergebleven vliezen en overtollig vet. Snijd met een dun scherp mes voorzichtig de vliezen aan de onderkant van de entrecote af. Laat de vet zijde zo veel mogelijk intact, ook als je geen liefhebber bent van vettere stukken vlees. Dit geeft tijdens de bereiding namelijk ontzettend veel smaak af en kan achteraf heel makkelijk weggesneden worden.

De entrecote voorbereiden

Nu is de entrecote voldoende op temperatuur gekomen en gelucht. Op aanraden van de verkoper in de Beimer winkel heb ik vandaag gekozen voor een chimichurri marinade uit hun assortiment Smaakmakers! (Keuzestress! Zo veel lekkers, snel terug om de rest te proberen!)

Ik kies er voor om de entrecote lekker naturel te bereiden en de chimichurri er als saus bij te serveren, maar je kunt het vlees er ook perfect mee marineren[1]. Voor de naturel versie bestrooi je de entrecote royaal met grof zeezout en vers gemalen peper.

[1] Om te marineren smeer je het vlees rondom royaal in met de chimichurri. 20 minuten in folie laten intrekken is al lekker, maar een dag van tevoren in de marinade en laten trekken in de koelkast zorgt voor nóg meer smaak!

Nu kunnen we entrecote gaan bereiden!

Voor extra smaak: Voor deze entrecote heb ik rook pellets gebruikt van Jack Daniels, maar rooksnippers of andere pellets naar smaak kan natuurlijk ook! Het is jouw feestje! Mocht je niet zo van de rokerige smaak houden, laat je het gewoon achterwege.

We gaan garen! Gaar de entrecote zo’n anderhalf uur op de BBQ van rond de 100 graden, op indirecte hitte. Aangezien ik geen accessoires bij deze BBQ, heb heb ik een indirecte zone gemaakt door middel van een ovenschaal op de kolen. Vul deze half met water (of experimenteer eens met een donker biertje!). Dit zorgt ervoor dat het uitlekkende vet niet op je kolen komt en verbrand, én het zorgt voor een iets vochtiger klimaat waardoor de warmte beter geleidt. Halverwege even draaien en regelmatig de kerntemperatuur checken.

Belangrijk: De kerntemperatuur moet 50 graden bereiken, maar mag hier niet overheen komen!

 

Ook de nabewerking is niet onbelangrijk

Heeft de entrecote de temperatuur bereikt, haal deze er dan af en verpak deze in aluminium folie. Laat het een kwartiertje a 20 minuten rusten. Stook ondertussen de BBQ op naar 220/250 graden.

Tijdens het opwarmen kan je lekker een paar rode uien poffen in aluminium folie, heel simpel, ui pellen, beetje olie, peper en zout, inwikkelen in aluminium folie en hupsss op de BBQ! Na een minuut of 20 zijn ze mooi zacht en de suikers in de ui al lekker gekarameliseerd.

Nu kan je bijvoorbeeld mini paprikaatjes roosteren op de BBQ. Besprenkel deze met olijfolie en peper en zout en grill deze aan tot er een mooi grillstreepje op ontstaat. Peper en zout na het grillen naar wens.

Ten slotte

Grill je de entrecote nu rondom tot er mooie grillstrepen op staan. Hou de kerntemperatuur goed in de gaten; rond de 53 graden voor rare, wil je ‘m iets verder? Geen probleem! Richting de 60 voor medium-rare en max 65 voor medium. De entrecote is nu klaar om aan te snijden. Snijd dunne plakken van het vlees en serveer met de gepofte paprika en ui. Heerlijk eten met een paar flinke lepels chimichurri!

  • Meerdere mensen met meerdere wensen in je gezelschap? Bereidt de entrecote rare. Snijd er mooie plakken van en degene die hem verder gegaard willen kunnen ‘m nog even verder (laten) garen!

Eet smakelijk!!

 

Bekijk ons rundvlees aanbod

Onze favorieten van vandaag

± 450 gram Grillworst naturel
 4,40 incl. BTW
± 500 gram Buikspek gerookt
 7,50 incl. BTW
Stapelkorting
± 1000 gram Bavette
 14,50 incl. BTW
± 960 gram Carpaccio
 18,50 incl. BTW
Mijn winkelwagen
Nog  150,00 verwijderd van gratis verzending.
Je winkelwagen is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.