Skip to main content
  • Gratis verzending vanaf 150,-
  • Top kwaliteit en service al sinds 1957
  • Ruim assortiment, lage prijzen
  • Dagelijks verse producten
  • 3 Winkels in Nederland
Terug naar recepten

Steak Sandwich van Ribeye

10-12 minuten | 2-4 personen

Benodigdheden (voor 2x steak sandwich)

Één Ribeye (ca. 3 cm dik afgesneden) / Ciabatta brood (of een ander soort naar voorkeur) / rucola sla / Champignons (schijfjes) / 1 Ui / Aioli (toevoegen naar smaak)

 

Een ribeye is van zichzelf al ontzettend lekker! Je kunt het gerecht nog uitgebreider maken door er een ‘Steak Sandwich’ van te maken.

 

Variatietip

Hou je meer van een wat magerder vlees? Bereid de steak dan van een lekker stuk diamanthaas. Deze is minder vet van aard, maar pas op, hierdoor wordt het vlees ook al snel erg droog.

De voorbereiding

Verwarm de oven voor op 140 graden. Indien je de ribeye nog moet portioneren, snij deze dan in een plak van ongeveer 3 cm dik. (als je meer dan 2 broodjes wil maken, dan ook meerdere plakken snijden), snijd de champignon in plakjes.

De Ribeye bereiden

Bak de ribeye aan in een pan. Zorg ervoor dat je beide kanten 1 minuut lang bakt. Leg hem daarna in een ovenschaal en plaats deze in de (door jou voorverwarmde) oven van 140 graden. Maak de pan nog niet gelijk schoon.

Heb je een kern thermometer, bereid de ribeye dan tot een kerntemperatuur van ca. 50-54 graden. Dat staat gelijk aan ongeveer 6 – 8 minuten in voorverwarmde oven op 140 graden.

Zodra de ribeye een kerntemperatuur van ca. 50-54 graden heeft gehaald, kun je deze uit de oven halen. Laat deze 5 minuten rusten, voordat je het stukje vlees in dunne reepjes snijdt.

Als de Ribeye in de oven staat te sudderen, bak je de plakjes champignons nog even snel lekker goudbruin in de pan.

Het broodje opmaken

Na het bakken van de ribeye kun je beginnen met de opmaak van het broodje. Bestrijk het (ciabatta)brood naar eigen voorkeur met aioli en bedek deze hierna met rucola-sla. Voeg daarna de dun gesneden reepjes ribeye over het bedje van rucola en voeg ten slotte nog de goudbruin gebakken champignons en ui toe.

Tip: Een snufje grof zeezout is een hele smaakvolle finishing touch. Natuurlijk kun je ook nog je eigen touch aan geven met bijvoorbeeld tomaat en mozzarella kaas toe te voegen.

Bekijk ons rundvlees aanbod

Onze favorieten van vandaag

± 450 gram BRESC Chimichurri
 9,75 incl. BTW
Stapelkorting
± 2100 gram Varkensprocureur aan stuk
 15,50 incl. BTW
± 1600 gram Wokhaas
 40,00 incl. BTW
± 500 gram Beenham Naturel
 6,00 incl. BTW
Mijn winkelwagen
Nog  150,00 verwijderd van gratis verzending.
Je winkelwagen is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.