Haal een vleugje Spanje in huis met deze heerlijke gamba’s. Hul je in mediterrane sferen met dit feel good-food!
Ben je geen keukenprins of prinses? In plaast van zelf de knflookolie maken, kun je de Gamba’s ook garen in de BRESC Gamba Marinade, ook hier in deze shop verkrijgbaar. Vind je het leuker en lekkerder om zelf aan de slag te gaan, lees dan hieronder verder.
Benodigdheden
4 teentjes knoflook / 500 g Gamba 16/20 (of een andere formaat, dat kun je naar eigen smaak kiezen) / zout naar smaak / 1 theelepel gerookt paprikapoeder (optioneel) / ¼ kopje extra vierge olijfolie / 2 eetlepels droge sherry / 1 eetlepel gehakte Italiaanse bladpeterselie.
Eerst maken we de knoflookolie
Pak de knoflook erbij en snijd deze met een scherp mes in dunne plakjes. Vervolgens kun je de garnalen kruiden met het zout en een theelepel paprikapoeder als je dat lekker vind. Roer dit even goed door, zodat de kruiden goed in kunnen trekken.
We gaan verder door de knoflook en olie in een koekenpan op middelhoog vuur zachtjes te verhitten. Houd de knoflook goed in de gaten en bak totdat deze goudbruin begint te kleuren. Dat is vaak al met 2 minuten het geval.
We zijn al klaar om de garnalen te bakken
Dan is het tijd om de garnalen toe te voegen en het vuur hoog te zetten. Met de tang draai je de garnalen, totdat deze beginnen te krullen, maar let op, nog niet geheel gaar zijn. Houd hier ongeveer 2 minuten voor aan.
Voeg nog extra smaak toe aan dit recept
Blus het af met een beetje sherry om de smaakpupillen aan het werk te zetten. Kook en blijf daarbij ook steeds roeren, totdat de saus begint te koken en de garnalen gaar zijn. Dit is in ongeveer 1 minuut. Pak dan de pan van het vuur en meng de peterselie erdoor voor net een beetje extra bite.
Serveertip
Serveer dit met een heerlijk stuk (stok)brood, naar keuze, het is namelijk ook heerlijk om dit ind e knoflookolie te stippen.
Eet smakelijk!
Bekijk ons vis aanbod