Benodigdheden
Voor de Rub
1 eetlepel knoflookzout / 1 eetlepel knoflookpeper / 1 eetlepel uienpoeder / 1 theelepel chilipoeder / 1 eetlepel verse tijm fijngehakt / 1 eetlepel verse rozemarijn fijngehakt / 2 eetlepels boter
Voor de honing-knoflooksaus
½ kopje honing / 1/3 kopje bruine suiker / 1 eetlepel knoflook fijngehakt / ½ kopje lichte sojasaus / 1/3 kopje sinaasappelsap / 1 eetlepel maïzena + 2 eetlepels water voor slurry
Hoe maak je een ‘gewone’ varkenshaas nog lekkerder dan dat hij al is? Met een eigen gemaakte honing-knoflooksaus natuurlijk!
De voorbereiding
Zorg ervoor dat je je oven voorverwarmt op 200 graden. Verwijder ondertussen al het vet van de varkenshaas. De rub: Voeg alle bovenstaande rub-ingrediënten samen in een kleine kom\ en mix deze goed door elkaar.
We beginnen gelijk met de Varkenshaas
Verdeel de gemixte Rub over alle kanten van de varkenshaas. Zorg ervoor dat je stevig aandrukt, zodat alles goed in de varkenshaas kan intrekken. Of zoals een echte kok zegt: laat de varkenshaas echt rubben.
Zet een koekenpan op middelhoog vuur, en voeg boter of olijfolie toe. Als de boter is gesmolten kun je de varkenshaas in de pan leggen. Schroei het vlees tot het bruin is, en zorg ervoor dat alle kanten dicht schroeien (ongeveer twee minuten per kant). Plaats de Varkenshaas hierna in de door jou voorverwarmde oven, en rooster deze 20 minuten lang inde oven.
Dan hebben we nu even tijd om de saus te maken
Hou de Maizena en het water nog even apart, maar voeg de rest van de bovenstaande ingrediënten voor de Honing-knoflook saus bij elkaar in een kleine steelpan. Klop de ingrediënten goed door elkaar en breng het geheel aan de kook.
Nu combineer je ook het maïzena en water tot een brij, en voegt deze toe aan de saus als deze kookt. Klop de saus goed door met een garde totdat deze wat verdikt is, en haal daarna de steelpan van het vuur.
We zijn bijna klaar
Haal de varkenshaas na 20 minuten uit de oven, en bedruip deze met je zelfgemaakte honing-knoflooksaus. Zet de oven vervolgens op “HI”, en grill de haas nog eenmaal gedurende 3 minuten om de saus te laten karamelliseren. Laat daarna de varkenshaas 5 minuten (afgedekt in aluminiumfolie) rusten, snij hem in plakjes en garneer met vers gehakte tijm en rozemarijn.
Eet smakelijk!
Bekijk ons varkensvlees aanbod