Skip to main content
  • Gratis verzending vanaf 150,-
  • Top kwaliteit en service al sinds 1957
  • Ruim assortiment, lage prijzen
  • Dagelijks verse producten
  • 3 Winkels in Nederland
Terug naar recepten

Varkenshaas met honing-knoflooksaus

30-45 minuten | 4-6 personen

Benodigdheden

Voor de Rub

1 eetlepel knoflookzout / 1 eetlepel knoflookpeper / 1 eetlepel uienpoeder / 1 theelepel chilipoeder / 1 eetlepel verse tijm fijngehakt / 1 eetlepel verse rozemarijn fijngehakt / 2 eetlepels boter

Voor de honing-knoflooksaus

½ kopje honing / 1/3 kopje bruine suiker / 1 eetlepel knoflook fijngehakt / ½ kopje lichte sojasaus / 1/3 kopje sinaasappelsap / 1 eetlepel maïzena + 2 eetlepels water voor slurry

Hoe maak je een ‘gewone’ varkenshaas nog lekkerder dan dat hij al is? Met een eigen gemaakte honing-knoflooksaus natuurlijk!

De voorbereiding

Zorg ervoor dat je je oven voorverwarmt op 200 graden. Verwijder ondertussen al het vet van de varkenshaas. De rub: Voeg alle bovenstaande rub-ingrediënten samen in een kleine kom\ en mix deze goed door elkaar.

We beginnen gelijk met de Varkenshaas

Verdeel de gemixte Rub over alle kanten van de varkenshaas. Zorg ervoor dat je stevig aandrukt, zodat alles goed in de varkenshaas kan intrekken. Of zoals een echte kok zegt: laat de varkenshaas echt rubben.

Zet een koekenpan op middelhoog vuur, en voeg boter of olijfolie toe. Als de boter is gesmolten kun je de varkenshaas in de pan leggen. Schroei het vlees tot het bruin is, en zorg ervoor dat alle kanten dicht schroeien (ongeveer twee minuten per kant). Plaats de Varkenshaas hierna in de door jou voorverwarmde oven, en rooster deze 20 minuten lang inde oven.

Dan hebben we nu even tijd om de saus te maken

Hou de Maizena en het water nog even apart, maar voeg de rest van de bovenstaande ingrediënten voor de Honing-knoflook saus bij elkaar in een kleine steelpan. Klop de ingrediënten goed door elkaar en breng het geheel aan de kook.

Nu combineer je ook het maïzena en water tot een brij, en voegt deze toe aan de saus als deze kookt. Klop de saus goed door met een garde totdat deze wat verdikt is, en haal daarna de steelpan van het vuur.

We zijn bijna klaar

Haal de varkenshaas  na 20 minuten uit de oven, en bedruip deze met je zelfgemaakte honing-knoflooksaus. Zet de oven vervolgens op “HI”, en grill de haas nog eenmaal gedurende 3 minuten om de saus te laten karamelliseren. Laat daarna de varkenshaas 5 minuten (afgedekt in aluminiumfolie) rusten, snij hem in plakjes en garneer met vers gehakte tijm en rozemarijn.

 

Eet smakelijk!

Bekijk ons varkensvlees aanbod

Onze favorieten van vandaag

± 1000 gram Garnalen gepeld 16/20
 16,00 incl. BTW
± 200 gram Braairub 3
 9,95 incl. BTW
Varkensrollade
 11,95 incl. BTW
± 1000 gram Tonijn Steak
 14,00 incl. BTW
Mijn winkelwagen
Nog  150,00 verwijderd van gratis verzending.
Je winkelwagen is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.