Skip to main content
  • Gratis verzending vanaf 150,-
  • Top kwaliteit en service al sinds 1957
  • Ruim assortiment, lage prijzen
  • Dagelijks verse producten
  • 3 Winkels in Nederland
Terug naar recepten

Varkenshaas uit de oven

30-40 minuten | 2-4 personen

Benodigdheden

2 stuks varkenshaas / peper en zout / 1 eetlepel dijonmosterd

Kruidenmengsel:

1,5 lepel olijfolie / 3 grote teentjes knoflookgehakt / 1 eetlepel Italiaanse kruiden / ½ lepel grof zeezout

De varkenshaas staat bekend als het meest malse stukje vlees van een varken. Gegarandeerd smullen dus!

De voorbereiding

Zorg ervoor dat je je oven voorverwarmt op 180 graden.

Voor een extra smaakbeleving bereiden we ook een kruidenmengsel. Meng hiervoor de olijfolie, het knoflookgehakt, de Italiaanse kruiden en het zeezout

De varkenshaas kruiden

Leg de varkenshaas in een ovenschaal, gietijzeren pan of braadpan. Kruid het oppervlaak van de varkenshaas met wat peper en zout. Bedek daarna de varkenshaas met dijonmosterd, hiervoor kun je een deegkwast gebruiken! Zodra je dit hebt gedaan, is het tijd om de varkenshaas met het kruidenmengsel te bedekken. Zorg ervoor dat je het goed verdeelt over alle kanten, behalve de onderkant!

Tijd om te bakken

Rooster de varkenshaas ongeveer 30 minuten in de door jou voorverwarmde oven (op 180 graden). Zodra de interne kooktemperatuur ten minste 63 graden (voor roze varkenshaas) of 70 graden (voor wit ogende varkenshaas) bereikt, is het tijd om deze uit de oven te halen. Laat het hierna 5 minuten rusten, snij het daarna in plakjes en serveer het aan je gasten, of lekker aan jezelf!

 

Eet smakelijk!

Bekijk ons varkensvlees aanbod

Onze favorieten van vandaag

± 2350 gram Bife de Tira
 47,00 incl. BTW
± 180 gram Braairub 2
 9,95 incl. BTW
± 150 gram Noorse zalmfilet zonder huid
 4,25 incl. BTW
± 450 gram BRESC Geroosterde knoflook en soja Glaze
 9,95 incl. BTW
Mijn winkelwagen
Nog  150,00 verwijderd van gratis verzending.
Je winkelwagen is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.