Benodigdheden
2 stuks varkenshaas / peper en zout / 1 eetlepel dijonmosterd
Kruidenmengsel:
1,5 lepel olijfolie / 3 grote teentjes knoflookgehakt / 1 eetlepel Italiaanse kruiden / ½ lepel grof zeezout
De varkenshaas staat bekend als het meest malse stukje vlees van een varken. Gegarandeerd smullen dus!
De voorbereiding
Zorg ervoor dat je je oven voorverwarmt op 180 graden.
Voor een extra smaakbeleving bereiden we ook een kruidenmengsel. Meng hiervoor de olijfolie, het knoflookgehakt, de Italiaanse kruiden en het zeezout
De varkenshaas kruiden
Leg de varkenshaas in een ovenschaal, gietijzeren pan of braadpan. Kruid het oppervlaak van de varkenshaas met wat peper en zout. Bedek daarna de varkenshaas met dijonmosterd, hiervoor kun je een deegkwast gebruiken! Zodra je dit hebt gedaan, is het tijd om de varkenshaas met het kruidenmengsel te bedekken. Zorg ervoor dat je het goed verdeelt over alle kanten, behalve de onderkant!
Tijd om te bakken
Rooster de varkenshaas ongeveer 30 minuten in de door jou voorverwarmde oven (op 180 graden). Zodra de interne kooktemperatuur ten minste 63 graden (voor roze varkenshaas) of 70 graden (voor wit ogende varkenshaas) bereikt, is het tijd om deze uit de oven te halen. Laat het hierna 5 minuten rusten, snij het daarna in plakjes en serveer het aan je gasten, of lekker aan jezelf!
Eet smakelijk!
Bekijk ons varkensvlees aanbod